Privacy

Alle informatie op deze site, in welke vorm ook, is eigendom van de Vrije Centrumschool te Zwevegem. Niets mag worden gebruikt, voor welk doel ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de school.

zaterdag 31 maart 2018

STEM: 4B maakt een kermisattractie voor op de paasfoor.

We hadden al heel wat geleerd over tandwielen en we hadden er ook al mee geëxperimenteerd in de VIVES.  We waren klaar voor het echte werk.  We bekeken een filmpje over de werking van een echte kermisattractie. In groepjes maakten we een ontwerp voor een maquette.  Het ontwerp moest aan verschillende criteria voldoen: stevig, met tandwielen, hoofdzakelijk kosteloos materiaal en veilig voor de passagiers van de attractie.

We tekenden, probeerden, werkten de plannen bij, probeerden opnieuw, leerden al eens toegeven, samen-werken, we stelden ons vragen over het materiaal: 'Wat drijft het best?', 'Hoe hoog starten we best met de roetsjbaan zonder dat het wagentje stilvalt?', 'Waar kunnen we functioneel tandwielen inzetten?', ... en zo leerden we weer heel wat bij.  Het vele werk werd beloond, want de attracties waren stuk voor stuk heel doordacht en voldeden (bijna) allemaal aan alle criteria.

Klik hier voor de foto's.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.